Verkkouutiset

Irakilaismedia kertoo Suomen muuttaneen pakolaiskantaansa: Mosulista voi taas tulla

Uutissivusto Iraqi News kertoo, että oikeuden linjaus velvoittaa Suomen maahanmuuttoviranomaisia ottamaan vastaan Mosulista pakenevia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iraqi News uutisoi, että Suomen Maahanmuuttovirasto (Migri) on lieventänyt tiukkaa seulaansa Mosulista tulevia pakolaisia kohtaan.

Uutissivuston mukaan Helsingin tuomioistuin kumosi Maahanmuuttoviraston päätöksen, jonka mukaan Irakin Mosulista tulleen pakolaisen turvapaikkahakemusta ei voida hyväksyä. Pakolainen oli hakenut turvapaikkaa sillä perusteella, että Mosulista oli tullut Irakin armeijan ja äärijärjestö Isisin taisteluiden myötä vaarallinen.

Migri perusteli päätöstään sillä, että pakolaiset voivat muuttaa Mosulista Irakin pääkaupunki Bagdadiin. Hallinto-oikeus kumosi päätöksen linjaamalla, että Irakin Mosulista kotoisin oleva sunniarabi ei voi paeta maan sisällä Bagdadiin.

Sivusto kertoo suomalaisviranomaisten uskovan, että oikeuden linjaus velvoittaa Maahanmuuttovirastoa toimimaan jatkossakin hallinto-oikeuden linjan mukaisesti. Maahanmuuttoviraston kerrotaan sanoneen, että käsittelyssä on parhaillaan 8000 turvapaikkahakemusta.

YK on ilmoittanut vastikään, että Mosulin alueelta pakenevien pakolaisten määrä on yli 68 000.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)