Verkkouutiset

Intiassa nainen raportoi raiskauksesta joka 15:s minuutti

Naiset raportoivat Intiassa lähes 34,000 raiskausta vuonna 2018.

Intian valtion keräämän datan mukaan nainen raportoi raiskauksesta keskimäärin joka 15:ta minuutti. Intia on yksi maailman vaarallisimpia paikkoja olla nainen, uutisoi Al-Jazeera.

Vaikka maassa tapahtuneet raiskaukset ovat saaneet maailmanlaajuista huomiota, naisia kohtaan suuntautunut väkivalta on jatkunut laantumattomana.

Intialaiset naiset raportoivat vuonna 2018 lähes 34,000 raiskaustapausta. Raiskaajista 85 prosenttia selvisi pelkillä sakoilla ja vain 25 prosenttia sai jonkinlaisen tuomion. Naisjärjestöistä kerrotaan, että naisia kohtaan tehtyjä rikoksia ei yleensä oteta vakavasti, eikä poliisilla ole tarpeeksi sensitiivisyyttä tapauksia tutkiessaan.

– Tätä maata johtavat yhä miehet, eikä yksi ainoa naispääministeri Indira Gandhi voi muuttaa tilannetta. Monet tuomarit ovat edelleen miehiä, National Comission for Womenin päällikkö Lalitha Kumaramangalam sanoo Al-Jazeeralle.

Kun entinen BJP-puolueen jäsen Kuldeep Singh Sengar raiskasi teinitytön vuonna 2017, tapaus sai maailmanlaajuista huomiota, kun raiskattu tyttö yritti tehdä itsemurhan. Tyttö syytti poliisia toimettomuudesta.

Viisi kuukautta sen jälkeen, kun Sengar oli saanut raiskauksesta tuomion, raiskatun tytön perheelle täytyi tarjota turvallisuuspalvelu, kun kuorma-auto ajoi tyttöä kyydinnyttä autoa päin. Tyttö haavoittui ja kaksi hänen sukulaistaan kuoli tapauksen seurauksena.

Valtion tilastot kertovat siitä, että raiskauksesta raportoimista pidetään edelleen tabuna joissakin osissa Intiaa. Raiskauksia, jotka päättyvät uhrin murhaamiseen, käsitellään vieläkin murhina, ei raiskauksina.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)