Verkkouutiset

Intian koronakaaos videolla: Ihmisiä kuolee kaduille

Miljoonakaupungin asukkaista jopa joka toinen sairastaa koronaa.

Ihmisiä kuolee Intiassa paareihin täysien sairaaloiden ulkopuolelle, Business Insider ja BBC uutisoivat.

BBC:n julkaisemalla videolla sairaalan ulkopuolella näkyy ihmisiä, jotka yrittävät saada läheisiään hoitoon. Läheiset makaavat elottomina sairaalan paareilla.

– Aviomieheni on todella huonossa tilassa! Päästäkää minut läpi, tunteja miestään kantanut nainen huutaa videolla.

Maailman suurin päivittäisten koronatartuntojen määrä on rikkoutunut Intiassa neljä päivää peräkkäin. Sunnuntaina maassa todettiin lähes 350[nbsp]000 uutta tartuntaa.

Intian sairaalat kärsivät valtavasta happikadosta.  Potilaita kuolee sairaaloissa siksi, ettei koronaviruspotilaiden hoitoon käytettävää lisähappea riitä kaikille.

Eniten tartuntoja on arvioiden mukaan Kolkatassa, jossa jopa joka toinen asukas on arvioiden mukaan koronaviruspositiivinen.

– Alan olla vakuuttunut siitä, että miljoona kuolonuhria elokuuhun 2021 mennessä on täysin alimitoitettu arvio, Federation of American Scientists -järjestön epidemiologi ja entinen Harvardin yliopiston kansanterveystutkija Eric Feigl-Ding sanoo Twitterissä.

Sairaaloita etsitään tuloksetta

Delhissä asuva Ashwin Mittal kertoo soittaneensa jokaiseen Delhin sairaalaan, jotta saisi sairastuneelle isoäidilleen hoitoa. Jokainen sairaala kieltäytyi ottamasta Mittalin isoäitiä sisään. Perhe joutui hyväksymään tosiasian, että isoäiti kuolisi ilman hoitoa.

Mittal kertoo lopulta ottaneen isoäitinsä kyytiin ja ajaneen sairaaloista toisiin tuntien ajan, kunnes yksi kaupungin pohjoisosassa sijaitseva sairaala suostui ottamaan Mittalin isoäidin ensiapuun muutamaksi tunniksi. Myös Mittal itse sairasti koronaa, ja kärsi kovasta kuumeesta ja särystä. Sairaalaa ei kuitenkaan löytynyt, eikä ensiavulla ole tarpeeksi happea naisen pitämiseen päivystyksessä.

– Perhe on joutunut palaamaan lähtöruutuun ja hyväksymään kohtalon. He tietävät, että jos heidän isoäitinsä selviää, kyse on ihmeestä eikä hoidosta, BBC:lle kerrotaan.

Koronaan sairastuneet ovat julkaisseet myös sosiaalisessa mediassa avunpyyntöjä tilanteeseensa. Business Insiderin mukaan 62-vuotias toimittaja Vinay Srivastava kuoli vain päivä sen jälkeen, kun hän yritti saada itselleen apua Twitteristä.

LUE MYÖS:
Intian sairaaloissa hätätila, potilaita kuolee happipulaan (VU 24.4.2021)

Uusimmat
MAINOS