Verkkouutiset

Intiaanit ovatkin kotoisin – Euroopasta

Pohjois- ja Etelä-Amerikan intiaanien alkuperä on merkittäviltä osin Euroopassa, väittävät tutkijat, jotka ovat verranneet intiaanien perintötekijöitä 24 000 vuotta sitten kuolleen siperialaispojan perintötekijöihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tähän saakka tutkijat ovat otaksuneet intiaanien tulleen Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan itäisestä Aasiasta. Heidän on oletettu kulkeneen nykyisin Beringin salmena tunnetun vesialueen yli Pohjois-Amerikan mantereelle.

Intiaaneista on toki aiemmin jäljitetty eurooppalaisia geenejä, mutta niiden on selitetty olevan peräisin siitä, että he ovat olleet tekemisissä eurooppalaisten uudisasukkaiden kanssa.

Science -lehden mukaan tutkijat ovat nyt kuitenkin verranneet intiaanien perimää vanhimpaan täydelliseen olemassa olevaan perimään eli siperialaiseen poikaan. Sen perusteella he ovat varmoja väitteestään, että vähintään kolmasosa intiaanien perintötekijöistä on peräisin Euroopasta tai mahdollisesti läntisestä Aasiasta. Loput ovat peräisin Itä-Aasiasta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)