Verkkouutiset

Insinöörin nerokas keksintö: teki varkaille kostopaketin

Mark Rober halusi kostaa hauskalla tavalla varkaille, jotka veivät hänen postipakettinsa.

Insinööri ja Youtube-tähti Mark Rober on julkaissut videon, joka ampaisi heti viraalihitiksi.

Siinä hän kertoo saaneensa kuukausia sitten tiedon, että hänelle oli saapunut postipaketti. Rober kummasteli, kun paketti ei koskaan kuitenkaan tullut perille.

Hän tarkisti kotinsa valvontakameratallenteet ja havaitsi, että hänen kotikatuaan kävellyt pariskunta kävi näpistämässä paketin hänen oveltaan.

Rober kertoo ilmoittaneensa asiasta poliisille, joka vastasi, että tapauksen tutkintaan ei ollut aikaa, vaikka Roberilla oli teosta selvät todisteet.

Marsissa kulkevan mönkijänkin suunnitellut Rober sai idean.

− Käytin yhdeksän vuotta suunnitellakseni laitteen, joka liikkuu toisella planeetalla. Jos joku suunnittelisi kostopaketin, se olisi minä, hän sanoo videolla.

Rober suunnitteli tekaistuun postipakettiin yllätyksen varkaille. Suunnitteluun meni kuusi kuukautta. Paketti tunnistaa, jos se viedään kuistilta.

− Kun he avaavat paketin, halusin juhlia heidän ammattiaan räjäyttämällä annoksen glitteriä heidän syliinsä.

Hän latasi pakettiin myös pierusprayta ja asensi niihin internet-kamerat. Kun varkaat siis avaavat paketin, heidän autossaan tai kodissaan tapahtuu pieruspray- ja glitter-räjähdys, joka kaiken lisäksi on koko maailman katsottavissa internetin välityksellä.

Lisäksi Rober liitti pakettiinsa vielä vitsin: paketin lähetyskirjassa saajana on Kevin McCallister, Yksin kotona -elokuvien päähenkilö.

”Tämä on tarinan opetus”

Rober jätti huolellisesti suunnitellun pakettinsa eräänä aamuna kuistille ja lähti töihin. Töissä ollessaan hän sai tiedon puhelimeensa, että paketti on lähtenyt liikkeelle.

Rober lähti töistä ajamaan parkkihalliin, jossa paketti GPS:n perusteella on. Perille päästyään hän löysi avatun paketin.

Videotallenteet näyttivät hänelle varkaan ja paketin matkan. Varas avasi paketin parkkihallissa autossaan.

− Voi ei! Katsokaa autoani, varas sanoo videolla glitter-räjähdyksen jälkeen.

Videolla näkyy myös muiden varkaiden kohtaloita Roberin suunnitteleman paketin kanssa. Videon lopussa varas imuroi kotiaan glitteristä.

− Tarinan opetus on, että toisten tavaroita ei kannata viedä. Kun jätät sen tekemättä, vältyt tällaisilta tilanteilta, Rober sanoo.

Uusimmat
MAINOS