Verkkouutiset

Ilmaiset valmennuskurssit ovatkin arpapeliä

Vasemmistojärjestöjen vähävaraisille tarjoamille yliopisto-opintoihin tähtääville ilmaisille valmennuskursseille ei aseteta karsintaa tulotason mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Valmennuskursseille pääsevät ihmiset hyvin pitkälle arvotaan. Tietysti pyrimme karsimaan pois sellaiset ihmiset, jotka eivät ole tulossa kurssille vaan ilmoittautuvat ainoastaan pilailumielessä, sanoo Etelä-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteeri Arto Bäckström Verkkouutisille.

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret, Sitoutumaton vasemmisto ja Helsingin yhteiskunnallinen opisto järjestävät yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa yliopisto-opintoihin tähtääviä valmennuskursseja ilmaiseksi keväällä. Kurssit on suunnattu vähävaraisille pyrkijöille.

– Emme aseta sellaisia ehtoja, että pitäisi olla köyhä.

Niin sanotun varjovalmennuksen ilmaisuus on kuitenkin kyseenalaista, koska ilmaisia palveluja ei lopulta ole olemassa. Ilmaisia kursseja varten on kustannettava ainakin opetustilat ja -materiaalit, jotka jonkin tahon on katettava.

Maksullisia valmennuskursseja järjestävien yritysten toiminta on liiketoimintaa, jolloin yritys tarjoaa maksua vastaan paikan kaikille haluaville.

Vasemmistojärjestöjen järjestämille suosituimmille kursseille otetaan noin 50 opiskelijaa ja vähemmän vetovoimaisille kursseille päässee hieman pienempi ryhmä. Siten kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse kursseille, jos kysyntä ylittää tarjonnan.

Bäckströmin mukaan kursseja ei olekaan tarpeeksi kaikille halukkaille, koska kysyntää on paljon.

– Vaikka olisi minkälaiset tilat käytössä, kysyntään ei ole mahdollista vastata täysin. Toimintaa rajoittaa tällä hetkellä eniten opetustilojen puute.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)