Verkkouutiset

Ilkka Kanerva tehostaisi Etyjin rauhanvälitystoimintaa

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen rauhanvälityksen erityisedustajan, kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) tavoitteena on tehostaa Etyjin rauhanvälitystoimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilkka Kanerva on syyskuusta lähtien toiminut järjestön rauhanvälityksen erityisedustajana. Hän esittelee vuoden 2017 työohjelmansa painopistealueita yleiskokouksen puheenjohtajistolle, joka kokoontuu tällä viikolla Hampurissa Etyjin ministerikokouksen yhteydessä.

– Vastikään YK:ssa käymissäni keskusteluissa vedottiin Etyjin lisääntyvän aktiivisuuden puolesta rauhanvälityksessä, koska Etyjin rooli on Euroopan epävakaassa turvallisuustilanteessa kasvanut merkittävästi. EU:n pitäisi kyetä parantamaan suoritustaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan sektorilla, Kanerva sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ensisijaista on keskittyä pitkittyneisiin konflikteihin.

– On siis aihetta vahvistaa parlamentaarisen yleiskokouksen roolia ja tiivistää yhteistyötä hallitustenvälisen puolen kanssa rauhanvälitystoiminnassa. Säännöllinen yhteistyö Etyjin konfliktinestokeskuksen, kenttämissioiden sekä YK:n ja EU:n kanssa on välttämätöntä. Voimapolitiikka ei saa korvata keskinäisriippuvuutta, Kanerva toteaa.

Hänen mielestään Venäjän ja Ukrainan välisen vuoropuhelu edistäminen on kaikkein tärkeintä, jotta voimme edistää Minskin sopimusten toimeenpanoa.

– Pidän koko Euroopan kannalta tärkeänä jatkaa näitä ponnisteluja, Kanerva toteaa.

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajisto on koolla Hampurissa Saksassa 7. joulukuuta ja Etyjin ulkoministerit 8.–9. joulukuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)