Verkkouutiset

IL: Venäjän propagandaradio kuuluu nyt Suomessakin

Kanavan uutiset ovat tarkoitushakuisia, Venäjän propagandaa toistavia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän propagandaan keskittynyt radiokanava Love FM aloitti toimintansa Suomessa. Musiikin lisäksi kanava lähettää Venäjän uutisia. Kanavan uutiset ovat tarkoitushakuisia, Venäjän propagandaa toistavia.

Radiokanava kertoo Facebook-sivullaan, että heidän uutisensa ”perustuvat luotettavien venäläisten uutistoimistojen päivittäiseen raportointiin. Julkaisemme perusuutisia, joista ei kerrota Suomen mediassa”.

Love FM on saanut Viestintävirastolta ohjelmistotoimiluvan käytännössä neljäksi vuodeksi vuoden 2019 loppuun saakka Kanavalla on lupa neljälle taajuudelle Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella.

Iltalehden mukaan kanavan lähetyksissä on tietynlainen kaava. Etenkin Itä-Ukrainan tilanne on usein esillä siten, ettei Ukraina ole noudattanut Minskin sopimuksia, Ukrainassa sorretaan ihmisoikeuksia sekä Donetskin ja Luhanskin niin kutsutut kansantasavallat ovat entisen Itä-Ukrainan alueella. Myös Syyrian sodasta uutisointi on yksipuolista.

Viestintäviraston taajuushallinnon johtajan Jarno Ilmeen mukaan propagandistisessa tarkoituksessa harjoitettavaan toimintaan on käytännössä hankala puuttua.

– Radiotoimintaan sovelletaan lakia sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Sananvapaus on kansallisesti taattu muun muassa Euroopan neuvoston kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa. Laki ja yleissopimus eivät lähtökohtaisesti kiellä aatteellisen tai virallisesta näkemyksestä poikkeavan sisällön lähettämistä, Ilme kertoo IL:lle.

Hän jatkaa, että jos sisältö on lainvastaista, on kyseessä poliisiasia. Lainvastaisuus voi tulla kyseeseen, jos toiminta on kiihottamista kansanryhmää vastaan tai jos kyseessä on kunnianloukkaus.

Viestintävirastolla ei ole valtuuksia tai keinoja puuttua ohjelmistotoiminnan sisältöön, jos toimija ei riko lupaehtoja ja lakia eikä syyllisty rikokseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)