Verkkouutiset

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Arto Luukkanen puoluekokouksessa. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

IL: PS:n kenttä tahtoo hallitukseen kokoomuksen kanssa

Alle puolet kyselyyn vastanneista ottaisi keskustan hallitukseen.

Iltalehden kyselyyn vastanneista perussuomalaisista 98,7 prosenttia on sitä mieltä, että ”puolueen pitää olla seuraavassa hallituksessa”.

Kokoomus on perussuomalaisten suosikki hallituskumppaniksi. Perussuomalaisista 86,5 prosenttia haluaa kokoomuksen seuraavaan hallitukseen.

Perussuomalaisten Helsingin piirin varapuheenjohtajan Samuli Voutilan mukaan ”Suomi ja suomalaiset kaipaavat porvarihallitusta, joka kykenee sopeuttamaan menot tulojen mukaan”.

IL-kyselyssä perussuomalaisia pyydettiin valitsemaan nykyisistä yhdeksästä eduskuntapuolueesta kaikki ne puolueet, jotka he ottaisivat hallitukseen.

Kristillisdemokraatit (86,1 %) ja liike nyt (71,7 %) ovat perussuomalaisille toiseksi ja kolmanneksi mieluisimmat hallituskumppanit. IL:n kyselyyn vastanneista vain 44,8 prosenttia eli alle puolet ottaisi keskustan hallitukseen.

– Jos hallituksen saisi kasattua Ps+Kok+Kd+Liike Nyt -pohjalta, olisi se paras, mutta jos on pakko, niin sitten keskusta myös mukaan, perussuomalainen naiskansanedustaja vastasi kyselyyn.

SDP:n ottaisi hallitukseen vain 7,2 prosenttia perussuomalaisten kenttäväestä. Vihreät ottaisi hallitukseen yksi prosentti perussuomalaisista, vasemmistoliiton 2,2 prosenttia ja RKP:n 8,5 prosenttia.

IL:n tekemään kyselyyn vastasi 223 perussuomalaista. Kysely lähetettiin 450 perussuomalaisten jäsenelle. Vastaajat ovat paikallisyhdistysten hallitusten jäseniä, piirihallitusten jäseniä ja kansanedustajia eri puolilta Suomea.

Uusimmat
MAINOS