Verkkouutiset

IL: Kemin tehdas huolettaa vihreitä

Puolue toivoo metsäteollisuudelta vastauksia siihen, miten hiilinielut turvataan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group ilmoitti perjantaina suunnittelevansa 1,5 miljardin euron tehtaan rakentamista Kemiin. Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on huolissaan tehtaan vaikutuksista Lapin metsiin, kertoo Iltalehti.

– Arvio kai oli, että tämä lisäisi 4,5 miljoonaa kuutiota vuodessa metsänkäyttöä. Se on iso määrä kokonaismetsänkäytössä, Haavisto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Haavisto toivoo metsäteollisuudelta vastauksia siihen, miten hiilinielut aiotaan turvata.

– Kun sitä ei ole ollut, tämä jää vähän tyhjän päälle nyt, tämä nieluasia, Haavisto sanoo.

Kyseessä on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomeen. Tehdas toisi jopa 1 000 työpaikkaa Kemin seudulle.

– Niin mukava uutinen kuin tämä on työllisyyden kannalta, pitäisi aina katsoa, että ympäristö ja talous ovat tasapainossa. Ehkä juuri tämä herättää kysymyksen tästä hiilinielujen kasvattamisesta, Haavisto sanoo.

Haavisto muistuttaa, että Suomessa on vireillä viisi selluhanketta. Toteutuessaan tehtaat tarvitsevat raaka-aineeksi merkittävät määrät puuta.

– Kaikki tietävät, että 15-17 miljoonaa kuutiota on liikaa. Tässä pitäisi olla kokonaissuunnitelma nieluasiasta ja siinä metsäteollisuudella itsellään on iso vastuu, kuten muillakin sektoreilla hiilinieluasiassa. Olisin odottanut tästä muutamaa ajatusta, Haavisto toteaa IL:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)