Verkkouutiset

IL: Ex-ministeri teki suurtilin, nostaa sopeutumiseläkettä

Sdp:n Johannes Koskinen aloitti eläkkeen nostamisen heti Suomeen palattuaan.

Iltalehti kertoo entisen kansanedustajan ja ex-ministeri Johannes Koskisen, 63, (sd.) ansainneen EBRD-pankin johtokunnassa kolmen vuoden ajan käytännössä verotonta lähes 200 000 euron vuosituloa. Suomeen Lontoosta äskettäin palannut Koskinen on lokakuusta asti nostanut entisten kansanedustajien sopeutumiseläkettä, jota hän saa arviolta 6 000 euroa kuukaudessa.

Johannes Koskinen pyrkii palaamaan eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Hän sanoo IL:lle nostavansa sopeutumiseläkettä, koska hänellä ei ole tällä hetkellä työtä.

Varatuomari Koskinen oli Sdp:n kansanedustaja 1991-2015. Oikeusministerinä hän oli vuosina 1999-2005, varapuhemiehenä 2007-10 ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2011-15. Siten Koskisen sopeutumiseläke on muita kansanedustajia suurempi.

Johannes Koskisella on IL:n mukaan ollut Lontoon-aikanaan verotettavia tuloja Suomessa 2015–2017 noin 5 000 euroa kuukaudessa. Vuonna 2017 Koskisen tulot Suomessa olivat 71 423 euroa.

– Minulla on tosiaan kaiken aikaa ollut se tarkoitus, että heti kun saan täältä palkkatyötä, niin se (sopeutumiseläke) katkaistaan taas, Johannes Koskinen sanoo IL:lle.

Sopeutumiseläkkeet lopettava lakiesitys on tulossa eduskuntaan ennen joulua. Koskinen myöntää joutuneensa pohtimaan, kannattaako hänen tässä tilanteessa nostaa sopeutumiseläkettä.

– Tässä tilanteessa, jossa minulla ei ole työ- eikä yritystuloja, niin katsoin, että voin nostaa sitä pari kuukautta.

Uusimmat
MAINOS