Verkkouutiset

Iiris Suomela. LEHTIKUVA / LARI LIEVONEN

Iiris Suomelaa kuvattu salaa eduskunnassa

Kansanedustajan mukaan kuvaa on jaettu saatteella, jossa häntä syytetään häirinnästä.

Kansanedustaja Iiris Suomela (vihr.) kertoo sosiaalisessa mediassa, että häntä on kuvattu salaa eduskunnassa.

– Sain tänään kuulla, että minusta on otettu salaa kuva eduskunnassa. Kuvaa levitetään saatteella, jossa vihjataan minun syyllistyvän häirintään – ilmeisesti ihan vain olemalla olemassa, Suomela kirjoittaa.

– Nuorten naisten olemassaolo ei ole häirintää. Salakuvaaminen ja etenkin kuvien levittely vihjailevin saattein sen sijaan on.

Sosiaalisessa mediassa levinneessä kuvassa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa.

Suomelan mukaan kuvasta oli ilmoitettu eduskuntaan jo ennen kuin hän itse huomasi sen. Hänen mukaansa asiaa käsitellään parhaillaan.

– Tästä olen todella kiitollinen. On meistä jokaisen tehtävä puuttua häirintään, ja tässä kohtaa puuttuminen on ollut rivakkaa ja tehokasta. Minä en ole jäänyt yksin.

Jos kaikkeen häirintään puututtaisiin yhtä nopeasti, maailma olisi Suomelan mukaan paljon parempi ja turvallisempi paikka.

– Kiitos jokaiselle, joka puuttuu häirintään. Puuttuminen on yksi tehokkaimmista tavoista varmistaa, että rajat ovat selvät kaikille. Tämä auttaa myös häirinnän ennaltaehkäisyssä.

Hänen mukaansa myös Suomen laissa on tarkentamisen varaa.

– Onneksi olemme eduskunnassa hyväksymässä seksuaalirikoksia koskevan lain uudistuksen, joka tarkentaa ja laajentaa näiden rikosten määritelmiä. Esimerkiksi sanallinen ja kuvallinen häirintä kielletään. Näin pystymme jatkossa turvaamaan jokaisen oikeudet päättää oman kehonsa rajoista.

Suomela korostaa, että kenenkään ei pidä joutua pelkäämään joutumaan salakuvaamisen, asiattomien puheiden tai koskettelun kohteeksi.

– Kenenkään ei pidä joutua pelkäämään joutuvansa salakuvaamisen, asiattomien puheiden tai koskettelun kohteeksi. Ei töissä, ei koulussa, ei harrastuksissa, ei vapaa-ajalla.

– Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan. Näytetään yhdessä, ettei minkäänlainen häirintä tai väkivalta ole hyväksyttävää!

Artikkelia muokattu 21.6.2022 kello 14.32: Lisätty maininta kuvan sisällöstä.

Uusimmat
MAINOS