Verkkouutiset

”Ihmisiä ajetaan salakuljettajien käsiin” – Anni Sinnemäki suomii perheenyhdistämispolitiikkaa

Vihreiden entinen puheenjohtaja, nykyinen Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki suomii eduskunnan kesäkuussa hyväksymää perheenyhdistämispolitiikan kiristystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sopeutuminen Suomeen on vaikeaa, sillä on selvää, että ihmiset, joiden perhe kärsii jossain konfliktialueella, eivät pysty aloittamaan täällä kunnolla elämäänsä. Perheenyhdistämisen vaikeuttaminen ajaa ihmisiä lisäksi ihmissalakuljettajien käsiin, koska ainoa mahdollisuus päästä perheensä luo on maksaa salakuljettajille Eurooppaa pääsystä, Anni Sinnemäki kirjoittaa Nykypäivän kolumnissaan.

Hän pitää paitsi tulovaatimuksia kohtuuttomina, myös perheenyhdistämisen hakeminen on tehty liki mahdottomaksi.

– Ilman tulorajavaatimusta perheenyhdistämistä voi hakea kolmen kuukauden määräajan sisällä. Käytännössä tämä on mahdotonta, koska perheenjäsenten pitää olla paikalla jossain Suomen suurlähetystössä henkilökohtaisesti tuona ajankohtana. Nykyisessä maailmantilanteessa tämä ei monilta onnistu, Sinnemäki sanoo

Eduskunta hyväksyi juhannuksen alla ulkomaalaislain tiukennuksen, jossa perheenyhdistämisen kriteerejä tiukennettiin EU:n perheenyhdistämisdirektiivin mukaisesti. Jatkossa kansainvälistä ja tilapäistä suojelua saavan henkilön perheenyhdistämisen edellytyksenä on riittävä toimeentulo. Tästä voidaan yksittäisissä tapauksissa poiketa, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii. Laki tuli voimaan heinäkuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)