Verkkouutiset

”Ihmishenkiä hiuskarvan varassa” – elinkeinonhäirintä ekoterrorismilla halutaan omaksi rikokseksi

Pertti Hakasen mukaan rikoslakia pitäisi muuttaa siten, että siihen sisällytettäisiin elinkeinonhäirintää koskevat kirjaukset.

Keskustan kansanedustaja Pertti Hakasen mukaan keskusteluissa niin julkisilla foorumeilla kuin eduskunnassakin tulisi vahvemmin kiinnittää huomiota kasvavaan ekoterrorismiin.

Eduskunta keskustelee keskiviikkona ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

– Kuluneenakin vuonna on ollut aivan hiuskarvan varassa, että aktivismirikollisuus olisi vienyt useita ihmishenkiä. Kysymys kuuluu, mikseivät nämä teot nouse julkiseen keskusteluun. Kukaan ei vaatinut suureen ääneen puolueilta poliittista irtisanoutumista, kun Vantaalla aktivistit polttivat linja-autoja ja viisi ihmistä oli lähellä menettää henkensä, Pertti Hakanen toteaa tiedotteessaan.

Hakasen mukaan ekoterrorismi on tämänhetkisen yhteiskuntamme vakavimpia ja huolestuttavimpia ääriliikkeitä.

– Vuodesta toiseen toiminta muuttuu järjestäytyneemmäksi, suunnitelmallisemmaksi ja aina vaan röyhkeämmäksi. Nyt on aika yhteiskunnan herätä tässä asiassa ennen kuin ihmishenkiä menetetään.

Yhtenä ratkaisuna Hakanen näkisi rikoslain muuttamisen siten, että siihen sisällytettäisiin elinkeinonhäirintää koskevat kirjaukset. Tämä antaisi hänen mielestään välineitä aktivismirikollisuuden torjuntaan ja rankaisemiseen.

– Jos sinulle lyödään sakkolappu kouraan, jonka edustamasi äärijärjestö vieläpä maksaa, motivoiko se ketään lopettamaan? Nyky-yhteiskunnassamme yrittäjät ovat todella suojattomia, kun heidän lailla myönnettyjä oikeuksiaan harjoittaa elinkeinoaan loukataan ideologisin perustein. Tähän on tultava muutos.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)