Verkkouutiset

Hyytävä video Pariisin konserttitalolta – ”toi mieleeni WTC-iskut”

Ranskalainen toimittaja sai luodista auttaessaan terrori-iskun uhreja pakenemaan.

Ranskalaisen Le Monde -lehden toimittaja Daniel Psenny on julkaissut hyytävän videon yhtenä Pariisin terrori-iskujen kohteena olleesta Bataclan-konserttisalista. Video löytyy tämän linkin takaa, ja se sisältää kuvamateriaalia, joka voi järkyttää.

Psenny asuu konserttitalon takana olevassa rakennuksessa, ja hänen asunnostaan on näkymä sen hätäuloskäynnille.

Hän kertoo Le Mondessa työskennelleensä kotona ja kuulleensa ensimmäiset laukaukset. Ensin hän luuli niiden tulevan päällä olleesta televisiosta. Äänien kovuus sai Psennyn kuitenkin vilkaisemaan ulos ikkunasta.

”Evakuointeja on ollut ennenkin, mutta nyt kaikki juoksivat ulos joka suunnasta. Näin maassa ihmisiä ja verta.Tajusin, että kyse on jostakin vakavasta”, Psenny sanoo.

Hänen kuvaamallaan videolla näkyy, kuinka jotkut konserttisalista paenneet roikkuivat rakennuksen toisen kerroksen ikkunoiden ulkopuolella.

”Se toi mieleeni kuvat WTC-iskuista”, Psenny sanoo.

Toimittaja oli juossut alakertaan ja avannut asuintalonsa oven, jotta ihmiset pääsisivät suojaan.

”Kadulla makasi mies ja näin toisen, jota oli ammuttu. Hän yritti suojautua aulassa. Silloin sain luodista. En muista paljoakaan siitä, mitä sen jälkeen tapahtui. Muistan tunteneeni kuin ilotulite olisi räjähtänyt kädessäni ja siitä virtasi verta. Luulen, että ampuja oli Bataclanin ikkunassa”, Psenny kertoo.

Haavoittunut toimittaja suojautui naapureidensa asuntoon yhdessä teatterista pelastuneiden kanssa.

”Olimme jumissa asunnossa siihen asti, että poliisi teki rynnäkön (Bataclaniin) ja löysi meidät”, hän toteaa.

Kolme rynnäkkökiväärein aseistautunutta terroristia iski konserttisaliin ja surmasi siellä yli 100 metallikonserttia odottanutta ihmistä. Terroristien uskotaan kuolleen joko paikalle rynnäkön tehneiden poliisin tulituksessa tai räjäyttäneen itsensä itsemurhapommeilla.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)