Verkkouutiset

Hyvistä vuokralaisista alkaa olla pulaa

Sijoittajien asuntoja valmistuu vuokravälittäjän mukaan edelleen reipasta tahtia.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat Tilastokeskuksen mukaan heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 1,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousu oli 1,5 prosenttia ja muualla Suomessa prosentin verran.

Etätyön lisääntyminen on vuokravälitystoimisto Vuokraturvan mukaan saanut monet tavoittelemaan yhtä lisähuonetta. Lähiöissä sijaitsevien perheasuntojen suosion lisäksi tämä on nostanut muidenkin perheasuntojen suosiota.

Unelmavuokralaisia on kuitenkin Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsolan mukaan nyt vuokramarkkinoilla vähemmän kuin tasokkaita asuntoja.

– Tilanne ei ole lähiaikoina muuttumassa, koska uusia sijoittajien omistamia asuntoja valmistuu edelleen reipasta tahtia ja samaan aikaan lomautukset ja irtisanomiset pienentävät sitä joukkoa, joka vuokranantajan silmissä unelmavuokralaisina näyttäytyy, Metsola arvioi tiedotteessa.

Vuokrat nousivat vuodessa eniten Keravalla, missä nousua oli 1,9 prosenttia. Vantaalla ja Porvoossa vuokrat nousivat 1,8 prosenttia. Espoossa ja Turussa nousua 1,7 prosenttia, Tampereella 1,6 prosenttia, Oulussa 1,5 prosenttia ja Helsingissä 1,4 prosenttia

Sen sijaan Lahdessa vuokrat nousivat vain 0,1 prosenttia, Jyväskylässä 0,2 prosenttia ja Kuopiossa 0,6 prosenttia.

Korkein keskivuokrataso vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa oli Helsingissä, 21,4 euroa neliöltä, ja matalin Kouvolassa, 10,9 euroa neliöltä.

Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa yksiön keskimääräinen vuokraneliö maksoi Helsingissä 27,8 euroa, Tampereella 19,3 euroa ja Turussa 18,5 euroa.

Uusimmat
MAINOS