Verkkouutiset

Hypo: Asuntomarkkinoilla piristymistä mutta kestävä nousu on kaukana

Asuntojen kysyntä on piristynyt pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, arvioidaan Hypon tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudun ja Tampereen asuntomarkkinat askeltavat asumiseen erikoistuneen luottolaitos Hypon mukaan vakaasti heikosta talouskehityksestä ja suuresta epävarmuudesta huolimatta. Asuntojen kysyntä on hitaasti piristynyt.

Hypo arvioi, että alkuvuonna nähty käänne oli myönteisin kolmeen vuoteen. Asuntomarkkinoita veivät eteenpäin yksiöiden kysyntä pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Tampereella piristyminen kohdistui isojen asuntojen kauppaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Asuntomarkkinoiden kannalta elvyttävät toimet olisivat Hypon mielestä nyt tarpeen. Taloudellinen tilanne olisi otollinen suurille liikennehankkeille. Kaavoituksen ja uudisrakentamista rajoittavan sääntelyn purkua on Hypon mukaan odotettu pitkään.

Asuntokaupan kestävä nousu on Hypon mukaan kuitenkin yhä kaukana. Hypo ennustaa asuntojen hintojen pysyvän kohmeessa vielä tänä ja ensi vuonna.

Kasvukeskuksissa hintoja kuitenkin nostavat muuttoliike ja riittämätön uudistuotanto. Lisäksi pitkään matalana pysyvä korkotaso pehmentää kasvavan työttömyyden vaikutuksia.

Hypo arvioi, että asuntojen hinnoissa lukien on tällä hetkellä tinkimisvaraa, muttei kuplaa, edes pääkaupunkiseudulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)