Verkkouutiset

Hype-vuoristorata Särkänniemessä. LEHTIKUVA / ANNA HELLBERG

Huvipuisto vinkkaa: Näinä päivinä laitteisiin ei tarvitse jonottaa

Särkänniemen mukaan sadepäivinä laitteissa ehtii kiertää niin paljon kuin jaksaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huvipuisto Särkänniemen liiketoiminta- ja kehitysjohtaja Ville Aarresuon mukaan säätiedotuksen vaikutus huvipuistovieraiden määrään on dramaattinen.

– Ihmiset karttavat päiviä, kun säätiedotuksessa on vesipisaran kuva, ja usein ihan turhaan, hän kertoo Särkänniemen tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kun peräkkäin sattuu kaksi huvipuistopäivää, joista toiselle ennustetaan poutaa ja toiselle sadetta, on mahdollista, että ensin mainittuna päivänä asiakkaita on jopa kymmenkertaisesti verrattuna sateiseksi ennustettuun päivään.

– Harmillisesti asiakaskatoa tapahtuu silloinkin, kun ennustus on pielessä eikä koko päivänä sada pisaraakaan, Aarresuo toteaa.

Hän kertoo, että vesisade ei vaikuta useimpien laitteiden toimintaan, joskin ukkosella laitteet täytyy sulkea. Ukkosrintamat kulkevat Tampereen poikki useimmiten melko ripeästi, vaikka ukkosta olisi ennustettu koko päivälle.

– Tyypillinen ukkosen aiheuttama tauko kestää tunnista kahteen. Sillä aikaa ehtii hyvin käydä ruokailemassa tai muutamassa sisäkohteessa, ja sen ajan ulkopuolella huvipuisto on kuitenkin auki kahdeksan tuntia, kertoo Aarresuo.

Hän mainitsee sisäkohteista Planetaarion ja Sara Hildénin taidemuseon ja Retro-arcadehallin. Myös Akvaario ja Näsinneula tarjoavat suojaa sateelta. Huvipuiston puolelta löytyy sisäravintoloita ja -myymälä.

Sadepäivinä ei tarvitse juurikaan jonottaa

Särkänniemestä kerrotaan, että pitkäkestoisen sateen päivinä huvittelu onnistuu. Se vain on enemmän kiinni varusteista.

– Suosittelen varautumaan sateeseen niin kuin särkänniemeläinen: kun pukee päälle kumisaappaat ja sadetakin sekä vettä pitävät housut, hurvittelu onnistuu sateella mukavasti ja kuivana pysyen, kertoo Aarresuo.

– Sateella jonot ovat minimissä, ja laitteissa ehtii kiertää niin paljon kuin jaksaa.

Myös sateenvarjon voi tuoda Särkänniemeen, mutta laiteajojen kannalta sadetakki on Aarresuon mukaan parempi vaihtoehto.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)