Verkkouutiset

Hussein Al-Taee ei saa syytettä

SDP:n kansanedustajalle ei tule syytettä epäillystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kansanedustaja Hussein Al-Taeen (sd.) on epäilty syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan kirjoittamalla omalle Facebook-sivulleen eri kansanryhmiä uhkaavia, solvaavia tai panettelevia viestejä 11.2.2011–13.10.2016.

Valtakunnansyyttäjä on kuitenkin jättänyt Al-Taeen syyttämättä epäillystä kiihottamisrikoksesta eri perustein. Valtakunnansyyttäjän mukaan osassa viestejä kyse ei ole kiihottamisrikoksesta, koska ne eivät kohdistu rangaistussäännöksessä tarkoitettuun kansanryhmään.

Valtakunnansyyttäjän mukaan lausumat voisivat tulla arvioitavaksi kunnianloukkauksena.

– Pääsääntöisesti syyttäjä ei saa nostaa syytettä kunnianloukkauksesta, ellei asianomistaja ole vaatinut rangaistusta. Asianomistajat eivät ole vaatineet rangaistusta, ja teot olisivat joka tapauksessa kunnianloukkauksena jo vanhentuneita, valtakunnansyyttäjä toteaa.

Yhden viestin osalta kyse ei ole hänen mukaansa kiihottamisrikoksesta, koska viesti ei ole solvaava, panetteleva tai uhkaava eikä se kohdistu mihinkään ihmisryhmään.

Yhden viestin osalta Al-Taeen on todennäköisesti syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

– Ottaen huomioon, että Al-Taee on aktiivisesti toimien ja itsenäisesti ilman viranomaisen puuttumista toiminnallaan pyrkinyt poistamaan tekonsa vaikutuksia ja ojentunut jo vuosia ennen kyseisen menettelyn ilmi tuloa, oikeudenkäyntiä ja rangaistusta olisi pidettävä tarkoituksettomina ja kohtuuttomina, sanoo valtakunnansyyttäjä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)