Verkkouutiset

Sairaanhoitaja työssään. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

HUS:n Lasse Lehtonen: Päivystykseen ja teholle yhä vaikeampaa saada henkilöstöä

Diagnostiikkajohtajan mukaan raskaista töistä maksettu korvaus on jäänyt liian alhaiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kommentoi Twitterissä Helsingin Sanomissa julkaistua kirjoitusta hoitajapulasta.

– Toisin kuin kommenttikirjoituksessa esitetään, sairaanhoitajien määrä HUSissa ei ole vähentynyt, vaan jatkuvasti kasvanut, eli halukkuutta tulla töihin Suomen johtavaan yliopistosairaalaan on runsaasti. Eri tehtävien vetovoimassa on kuitenkin suuri ero, Lehtonen sanoo tviittiketjussaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Päivätyöt HUSissa kiinnostavat – sen sijaan 24/7 tehtäviin kuten päivystykseen taikka teho-osastoille on yhä vaikeampaa saada henkilöstöä, oli sitten kyse sairaanhoitajista taikka lääkäreistä, hän kuvaa tilannetta.

Tilannetta hänen mukaansa vaikeuttaa se, että moniin erityistehtäviin esimerkiksi teho-osastoilla vaaditaan pitkä perehdyttäminen.

– Osaajien työsidonnaisuus muodostuu silloin suureksi ja työkuormitus kovaksi, Lehtonen toteaa.

Eduskuntaan Uudenmaan kokoomuksen listalta pyrkivä Lehtonen nostaa tviittiketjussaan esille myös palkat.

– Pääsopijajärjestöjen ajama palkkausjärjestelmä on tasapäistävä, jolloin fyysisesti ja henkisesti raskaista töistä maksettu korvaus on jäänyt liian alhaiseksi suhteessa muihin osaamista vaativiin tehtäviin. Korkea marginaaliverotus tasaa vielä osaltaan mahdolliset palkkaerot tehokkaasti, hän sanoo.

– Lopputuloksena on tilanne, jossa vaativiin sairaanhoidon tehtäviin ei Suomessa enää saada osaajia. Marinin hallituksen sote-uudistus vain pahensi tilannetta. Korjauksia tarvitaan pikaisesti – on aika laittaa hoitoonpääsy kuntoon.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)