Verkkouutiset

Nuorisoa kaupungilla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Huolestunut äiti Lauttasaaressa: Väkivaltainen nuorisojengi ryöstelee lapsia

Asukkaiden mukaan kaupunginosassa on ollut levotonta alkusyksystä lähtien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Lauttasaarta on piinannut elokuusta alkaen pahoinpiteilyistä ja ryöstöistä epäilty nuorisojoukko, kertoo Lauttasaari-lehti.

Alueella asuva Sanna (nimi muutettu) kertoo, että syyskuun alussa hänen alakoulua käyvä lapsensa yritettiin ryöstää. Noin kymmenenhenkinen nuorisojoukko oli vaatinut lasta luopumaan omaisuudestaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tilanne kehittyi nopeasti. Lapseni oli ensin luullut, että joukko haluaa vain keskustella, mutta pian selvisi, että he olivat ryöstöaikeissa, huolestunut äiti kertoo Lauttasaari-lehdelle.

– Onneksi nuorimmaiseni pääsi pakoon, mutta huoli on suuri. Joukko on ollut täällä aiemminkin. Kaikki eivät ole päässeet pakoon.

Hän kertoo, että tiettävästi sama nuorisoporukka oli lähtenyt elokuussa seuraamaan myös hänen vanhempaa lastaan ja tämän ystäviä. Rullaportaissa osa joukosta oli pukenyt ylleen maskit.

– Lapseni oli lähtenyt pois tilanteesta, joka lopulta päättyi järkyttävällä tavalla Liikuntapuiston lähellä. Hänen ystävänsä oli tullut ryöstetyksi ja pahoinpidellyksi. Olen asunut Lauttasaaressa yli kymmenen vuotta, koskaan aiemmin emme ole kuulleet vastaavista tapauksista, Sanna sanoo.

Rikoskomisario Marja Väätti Helsingin poliisin vahvistaa Lauttasaari-lehdelle, että tapausta tutkitaan ryöstönä. Lehden tietojen mukaan yhdeltä kiinni otetuista nuorista löydettiin veitsi.

– Lapseni ja heidän ystävänsä ovat koko ajan varuillaan. Viestit sinkoilevat siitä, onko juuri nyt turvallista mennä ulos, tilanteesta ahdistunut Sanna kertoo.

Lauttasaaressa riehuva nuorisojengi on puhuttanut Facebookin Lauttasaari-ryhmässä. Asukkaiden havaintojen ja Sannan kertomusten mukaan 16–19-vuotiaista koostuva nuorisojoukko on pääosin maahanmuuttajataustaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)