Verkkouutiset

HU: Touko Aalto kommentoi 2000-luvun alun kommunistilehden puheitaan

Vihreiden uusi puheenjohtaja sanoi 19-vuotiaana, että "kommunistien aatteet vastaa omaakin ajatusmaailmaa".

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi Helsingin Uutisissa haastattelupätkää, jonka hän antoi Kommunistisen nuorisoliiton lehteen ilmeisesti vuonna 2002. Touko Aalto oli tuolloin 19-vuotias. Kirjoitus levisi viikonvaihteessa Aallon valinnan aikaan netissä, muun muassa kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asko Maanselkä twiittasi sen.

”Kommunistien aatteet vastaa omaakin ajatusmaailmaa, eli kansan enemmistö ja luonto ovat tärkeämpi kuin markkinat. …Tutustuin vasemmistoaatteisiin mm. musiikin ja Chen (Guevara) innoittamana. Totesin, että vasemmistoliiton vasemmistolaisuus on olla hallituksessa hinnalla millä hyvänsä. Se riitti ja lähdin mukaan KomNL:n opintokerhoon. Kommunistien ajatukset vastasivat omiani, selkiytti niitä ja puki ne sanoiksi”, 19-vuotias joensuulainen ylioppilas Touko Aalto sanoi.

Nykyisin 33-vuotias vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo HU:lle pitävänsä tuolloista osallistumistaan Kommunistisen nuorisoliiton opintokerhoon sopivaan aikaan eteen tulleena paikkana ”kanavoida nuoren miehen maailmantuskaa”.

– Silloin heräsi yhteiskunnallinen ajattelu, kun näki ympärillään epäoikeudenmukaisuutta eikä oikein ymmärtänyt, mistä kaikesta siinä oli kyse ja mitä sille voisi tehdä, Touko Aalto sanoo HU:lle.

Hän sanoo olevansa nykyisin sosiaaliliberaali markkinatalouden kannattaja. Aallon mukaan nuorena hänen tietämyksensä erilaisista puolueista ja niiden ajamista asioista oli vähäistä ja alkoi muuttua lukion lopulla sekä etenkin yliopistoaikoina.

– Kannatan vahvaa hyvinvointivaltiota, mutta sen pitää olla renki eikä isäntä. Olen arvoliberaali ja suvaitsevainen moneen suuntaan. Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa.

– Ehkä kun on joskus nuorena hapuillut identiteettinsä kanssa, niin se on tuonut viisautta jatkoa ajatellen, hän sanoo HU:ssa.

Uusimmat
MAINOS