Verkkouutiset

HU: MLL:n lastenhoitovälitys uhkaa loppua sote-uudistuksen myötä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään lasten hoitoapua käyttää Uudellamaalla 2 500 perhettä, kertoo Helsingin Uutiset.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) pääsihteerin Milla Kalliomaan mukaan järjestöjen painostuksesta huolimatta hallituksen parhaillaan valmistelemaan sote-lakiin ei ole kirjattu kohtaa, joka turvaisi järjestöjen hyvinvointityön avustamisen jatkossa.

– Jos sote-laki menee tällaisena läpi, kunnat saattavat vetäytyä sankoin joukoin järjestöjen avustamisesta. Maakunnat puolestaan katsovat, ettei ole niiden tehtävä tukea järjestöjä vaan järjestää palveluja hankkimalla niitä markkinoilta tai tuottamalla itse, Kalliomaa arvioi Helsingin Uutisille.

Kalliomaa vaatii, että yhteistyö maakuntien ja järjestöjen välillä on lisättävä pikaisesti lakiin, jotta perheet saavat tarvitsemaansa lastenhoitoapua ja muuta tukea jatkossakin.

MLL:n lastenhoitovälitys on toimintaa, jolla ehkäistään perheiden ongelmia ja tuetaan heidän hyvinvointiaan.

Hoitoapua käyttää Uudellamaalla 2 500 perhettä. Hoitotunteja on alueella 40 000 vuosittain.

Perhe maksaa hoitajan tuntipalkan ja ottaa vakuutuksen. Tuntipalkka on 8,20 euroa.

Tällä hetkellä perheiden lapsia hoitaa noin tuhat MLL:n kouluttamaa hoitajaa.

– He ovat nuoria työntekijöitä, jotka ovat suuntautumassa alalle. Jos tuki loppuu, he menettävät työnsä, Kalliomaa toteaa.

Tänä vuonna MLL on saanut avustusta 90 kunnan sosiaalitoimista. Uudenmaan kunnat avustavat toimintaa yhteensä 150 000 eurolla.

Uusimmat
MAINOS