Verkkouutiset

Valvontakamera Matinkylän asemalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

HS: Tämä on Helsingin valvotuin paikka

Poliisilla on pääsy tuhansiin valvontakameroihin ympäri Suomea ja määrää lisätään tulevina vuosina.

Valvontakameroiden määrä lisääntyy Suomessa tulevina vuosina, kertoo Helsingin Sanomat. Valvontakameroita käyttää enenevissä määrin myös poliisi ja vaikka käyttöön liittyykin monia rajoitteita, useita julkisia paikkoja seurataan reaaliajassa.

Koko Suomessa on arvioiden mukaan tällä hetkellä satoja tuhansia valvontakameroita. Näistä poliisin kameravalvontakartastoon on kerätty 5 000 valvontakohdetta.

Poliisilla on käytössään myös suomalainen Kastu-kasvojentunnistysjärjestelmä, jota voidaan käyttää tilanteessa, jossa epäillään vakavampaa rikosta, josta tuomittuna saisi vankeutta.

Poliisilla on Suomessa kolme niin kutsuttua johtotilaa, josta voidaan kameroiden kautta valvoa esimerkiksi massatapahtumia sekä mielenosoituksia. Pasilassa Helsingissä sijaitsee huoneista yksi, Core-huone.

Pasilan Core-huoneesta poliisi voi valvoa suorana lähetyksenä Helsingin kaupungin kameroita ympäri vuorokauden. Poliisilla on pääsy yli tuhanteen kameraan Helsingissä.

“Rikostorjunnallisiksi kipupisteiksi” kutsuttuja alueita valvotaan aktiivisemmin samoin kuin kaupunkien keskustoja.

Valvotuin paikka Helsingissä on rautatieasema ja sen ympäristö. Asemaa valvotaan monesta eri suunnasta.

Toistaiseksi Helsingissä voi valvoa vain julkisia tiloja. Osassa Suomea myös esimerkiksi koulujen valvominen voi olla sallittua.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)