Verkkouutiset

Helsingin kaupungintalo ja Kauppatori. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

HS: SDP:n rivit rakoilevat Sörnäistentunnelista

Helsingin demarit haluavat lisäperusteluja.

Helsingin SDP:n rivit rakoilevat Sörnäistentunnelia kokevassa asiassa. Kaupunginhallituksen on määrä tehdä maanantaina päätös tunnelista, joka maksaa 180 miljoonaa euroa, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n tietojen mukaan asia on jäämässä jälleen pöydälle. Demareiden kerrotaan haluavan tunneliasiassa lisäperusteluja.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistävän tunnelin hankesuunnitelman osaltaan lokakuun puolivälissä. Kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja RKP puolustivat hanketta ja vihreät ja vasemmisto vastustivat sitä.

SDP:n uusi kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Elisa Gebhard on ilmoittanut, ettei aio kannattaa tunnelin rakentamista. Gebhard on ensimmäinen julkisesti linjasta irronnut, mutta HS:n tietojen mukaan hän ei ole ainoa.

Demareiden on tarkoitus käydä lopullinen keskustelu hankkeesta vasta valtuustovaiheessa. Siksi SDP:n kanta voi olla kaupunginhallitusvaiheessa eri kuin valtuustossa.

– Meillä on monia uusia valtuutettuja, ja isoon kokonaisuuteen perehtyminen on erityisesti heille vaativa tehtävä. Tähän liittyy aiemmilla kausilla valtuustossa tehtyjä päätöksiä, eikä kokonaisuutta ole välttämättä helppo hahmottaa, sanoo demareiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Uusimmat
MAINOS