Verkkouutiset

Suomen passi Helsingissä 12. huhtikuuta 2022. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

HS: Satoja passeja mitätöity, postitettiin väärille henkilöille

Maanantaiaamuna runsas kaksikymmentä passia oli kateissa.

Poliisi on päättänyt mitätöidä yli 500 ihmisen passit postitusvirheen takia ja myöntää uudet passit.

Noin 550 uutta passia lähetettiin runsas viikko sitten postitusvirheen takia väärille henkilöille noutopisteisiin noudettaviksi. Passeista 136 ehdittiin luovuttaa väärille henkilöille ennen kuin tilanne selvisi viime viikon alussa.

Poliisihallituksen mukaan pieni osa väärille henkilöille päätyneistä uusista passeista on edelleen kateissa.

– Voi olla, että määrä on vielä pienentynyt maanantaiaamun jälkeen. Poliisiasemat ovat kontaktoineet viime perjantaista lähtien asiakkaita niistä lähetyksistä, joiden tila ei ole vielä selvillä. Väärän passin saaneet asiakkaat ovat tosi hyvin palauttaneet niitä noutopisteisiin ja poliisiasemille, sanoo Poliisihallituksen lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Helsingin Sanomille.

Poliisihallitus aikoo lähettää kirjeet henkilölle, joiden passit päätyivät väärien henkilöiden noudettaviksi. Kirjeissä kerrotaan postitusvirheestä ja siitä, ehdittiinkö henkilön oma passi luovuttaa hetkellisesti väärälle henkilölle.

Piipposen mukaan virhe tapahtui passien valmistajan toiminnan yhteydessä. Suomalaisten passit valmistaa Thales DIS Finland. Yhtiö lähettää uudet passit suoraan noutopisteisiin noudettaviksi.

Uusimmat
MAINOS