Verkkouutiset

Rallin MM-sarjaa johtava Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä vauhdissa MM-rallin Viron osakilpailussa Tartossa lauantaina 16. heinäkuuta 2022., LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

HS: Rallin katsojien pelätään heittelevän kiviä venäläisten autojen eteen

Jyväskylän MM-rallin järjestäjät ovat puhuneet asiasta viranomaisten kanssa.

Torstaina Jyväskylässä alkavan MM-rallin katsojia kehotetaan olemaan provosoimatta venäläisiä, Helsingin Sanomat kertoo.

Kilpailussa on mukana kolme venäläistä kilpailijaa: RC5-sarjassa ajava Vitali Antonov sekä RC2-luokassa Skodalla ajava Nikolai Grjazin ja hänen kartanlukijansa Konstantin Aleksandrov.

Kolmikko on kilpailussa mukana, koska ralli järjestetään Kansainvälisen autoliiton Fian sääntöjen ja ohjeistusten mukaan. Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry ei voi evätä heidän osallistumistaan.

Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan takia on riski, että venäläiset kuljettajat kohtaavat kilpailussa protesteja yleisön kohdalta, kuten kivien heittelyä autojen eteen. Kilpailusta vastaava AKK-Motorsport kertoo olevansa tietoinen asiasta.

– Olemme kuulleet ja tietoisia. Asia on käyty myös viranomaisten kanssa läpi, toimitusjohtaja Riku Bitter toteaa HS:lle.

Bitter toivoo, että yleisö ymmärtää, että tärkeintä on itse kilpailu ja se, että se saadaan ajettua turvallisesti läpi.

– Uskon, että rallikansa on kuitenkin tullut rallia katsomaan ja pidättäytyy tällaisista mahdollisista provosoinneista.

Uusimmat
MAINOS