Verkkouutiset

HS: Paula Risikko vahvoilla Kelan johtoon

Perussuomalaiset halusivat luopua Kelan toisesta johtajasta, mutta eduskuntaryhmien päätöksellä johtajamäärään ei puututtu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansaneläkelaitos Kelan johtaja Helena Pesola jää ensi kesänä eläkkeelle. Helsingin Sanomien mukaan kokoomus haluaisi päättää jo tämän vaalikauden aikana omasta ehdokkaastaan Pesolan tilalle.

Pesola on kokoomuksen entinen kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysministeri. Hänet valittiin Kansaneläkelaitokseen vuonna 1990.

Vahvin nimi Pesolan paikalle on nykyinen liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.), käy ilmi HS:n haastattelemien Kelaa tuntevien poliitikkojen ja asiantuntijoiden vastauksista. Risikko oli aiemmin sosiaali- ja terveysministeri.

Kelan organisaatio muuttuu ensi vuonna.

– Myös ylimmän johdon asemaa mietitään, kertoo Kelan hallituksen puheenjohtaja Anneli Taina.

Kela toimii eduskunnan alaisuudessa. Pääjohtajan lisäksi Kelan johtoon voidaan valita enintään viisi johtajaa, mutta nyt johtajia on vain kaksi. Nykyiset johtajat on valittu poliittisin perustein.

Lehden mukaan keskusta pitää kiinni Kelan pääjohtajan paikasta sekä kokoomus ja SDP johtajien paikoista.

Kelan valtuutettujen puheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Kettunen (ps.) esitti syksyllä, että toisesta johtajasta luovuttaisiin. Siten voitaisiin saada aikaan säästöjä, koska johtajan palkka on työnantajakuluineen yli 20 000 euroa kuukaudessa.

Eduskuntaryhmät päättivät kuitenkin, ettei johtajamäärään puututa, koska organisaatiomuutos on valmisteilla.

HS:n mukaan kokoomuslaiset haluaisivat saada Risikon Kelan pääjohtajaksi. Lehti pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että keskusta luopuisi paikasta. Nykyään Kelan pääjohtajana on entinen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.), jonka arvellaan jäävän eläkkeelle ensi vuonna.

Keskustalaiset ovat nimenneet Hyssälän seuraajaksi varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi muun muassa entisen pääministerin ja nykyisen Perheyritysten liiton toimitusjohtajan Matti Vanhasen sekä kansanedustajien Anu Vehviläisen, Annika Saarikon ja Juha Rehulan nimet.

Lue myös:

Arto Satonen: Ryhmät eivät ottaneet kantaa Kelan johtajamäärään

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)