Verkkouutiset

Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: Koronatestistä kieltäytynyt pariskunta vietiin putkaan

Poliisi on tähän mennessä kirjannut hieman yli 110 rikkomusta, jotka liittyvät koronatestistä kieltäytymiseen.

Kuusikymppinen helsinkiläinen pariskunta vietiin Katajanokan terminaalista putkaan, kun he kieltäytyivät koronatestistä, kertoo Helsingin Sanomat. Putkareissun lisäksi heitä odottaa syyte koronatestistä kieltäytymisestä.

– Emme kieltäytyneet testistä kokonaan, mutta emme halunneet, että nenäämme työnnetään keppiä, mies kertoo Helsingin Sanomille.

Poliisi määräsi avioparille koronatestistä kieltäytymisestä sakot, mutta aviopari ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Miehen mukaan heidät vietiin poliisiautolla putkaan, jossa he olivat puoli tuntia. Sen jälkeen heitä miehen mukaan kuulusteltiin ennen pois päästämistä.

Koronatestiä on edellytetty matkailijoilta tyypillisesti siksi, että heiltä puuttuu täysi rokotussarja, negatiivinen testitulos tai todistus puolen vuoden aikana sairastetusta koronavirustaudista.

Suomen tiettävästi ensimmäinen koronatestistä kieltäytymistä koskeva oikeudenkäynti järjestettiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Lakipykälä koronatestin laiminlyöntiä koskevasta rikkomuksesta tuli voimaan määräaikaisena 12. heinäkuuta. Pykälä säädettiin alun perin olemaan voimassa lokakuuhun asti, mutta sen voimassaoloa on jatkettu ensi vuoden puoliväliin.

Poliisi on tähän mennessä kirjannut hieman yli 110 rikkomusta, jotka liittyvät koronatestistä kieltäytymiseen. Syytteet on nostettu ainakin kymmentä henkilöä vastaan.

Koronatestistä kieltäytyville voidaan määrä sakkoja. Jos henkilö kieltäytyy maksamasta sakkoja, hän päätyy käräjäoikeuteen. Tähän mennessä käräjäoikeus on määrännyt koronatestistä kieltäytymisestä rangaistukseksi päiväsakkoja.

Uusimmat
MAINOS