Verkkouutiset

HS: Kokoomus ylivoimainen Espoossa

Kokoomus säilyttää paikkansa ehdottomasti suurimpana puolueena Espoossa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidekysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Gallup lupailee kokoomukselle kahden prosenttiyksikön kannatuslaskua, mutta puolueen kannatus on silti 34 prosenttia. Kokoomuksella on ollut kuluvalla valtuustokaudella yli kaksinkertainen määrä valtuustopaikkoja toiseksi suurimpaan puolueeseen verrattuna.

Vihreät näyttäisi vakiinnuttavan paikkansa toiseksi suurimpana puolueena Espoossa, sillä 19 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi äänestävänsä vihreitä. Luku on noin kaksi prosenttiyksikköä korkeampi kuin kuntavaaleissa 2012.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kannatustaan on kasvattamassa myös SDP, jota äänestäisi nyt 15,4 prosenttia espoolaisäänestäjistä. Viime kuntavaaleissa SDP:n ääniosuus Espoossa oli 13,6 prosenttia.

Perussuomalaiset ovat menettämässä kannatustaan noin kolmella prosenttiyksiköllä. Sen kannatus olisi putoamassa gallupin mukaan kolmen prosenttiyksikön verran, 9,5 prosenttiin.

Perussuomalaisten asema kaupungin neljänneksi suurimpana puolueena olisi näin myös uhattuna, sillä kyselyssä se näyttää nyt lähes yhtä suurelta RKP:n kanssa.

Kantar TNS Oy tekemää tutkimusta varten haasteltiin tuhat henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)