Ravintoloiden nousseet hinnat herättävät jälleen keskustelua.
Helsingin Kampissa vaimonsa kanssa ruokaillut Antti Kajander kertoo Helsingin Sanomille tilanneensa pöytään 0,7 litraa hapotettua vettä. Kyseessä oli ruotsalaisen Thoreau-brändin konsepti, jossa ravintolat suodattavat ja hapottavat hanavettä itse.
Laskun maksamisen hetkellä ilmeni, että kannullinen hapotettua hanavettä maksoi peräti kahdeksan euroa.
– Pikku yllätys oli, Kajander toteaa HS:lle ja kertoo odottaneensa vain muutaman euron maksua.
Kuplaton hanavesi ei olisi aiheuttanut lisälaskua, mutta Kajanderin mukaan hinnoittelu jäi epäselväksi tilaushetkellä.
Hän sanoo HS:lle pelkäävänsä, että epäselvä tai epäreilulta tuntuva hinnoittelu voi jättää asiakkaille ikävän tunteen ja ajavan heitä pois jo vaikeuksissa rämpivistä ravintoloista.





