Verkkouutiset

Al-holin vankileiri Syyriassa. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

HS: Kahta Al-holin leiriltä palannutta epäilty ihmiskaupasta

Toinen esitutkinta on lopetettu, toinen jatkuu.

Keskusrikospoliisi on epäillyt kahta syyrialaiselta al-Holin leiriltä palannutta naista ihmiskaupasta. Poliisi on lopettanut toisen esitutkinnan, koska näyttöä ei löytynyt, mutta toinen jatkuu. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Epäily liittyy siihen, ovatko naiset vieneet lapsia Syyriaan, vaikka he ovat tienneet, että aluetta hallitsee terroristinen järjestö.

– Pienet lapset ovat olleet riippuvaisessa asemassa äidistään, eivätkä ole voineet päättää lähtemisestään itsenäisesti, todetaan tutkinta-asiakirjassa.

Poliisi on kuulustellut kahta vanhinta lasta epäillyn rikoksen uhreina. Äitiä kuultiin rikoksesta epäiltynä.

– Mistään näistä kuulustelusta ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä ihmiskaupparikosta.

Äiti on todennut kuulusteluissa, että perheen tarkoitus oli ensin mennä lomalle Turkkiin. Äiti ei sanojensa mukaan ollut tiennyt, että tarkoitus olisi mennä Syyriaan.

– Lapset ovat osaksi olleet huonoissa ja ihmisarvoa loukkaavissa olosuhteissa Syyriassa, mutta [äiti] on pitänyt heistä huolta. Viitteitä lapsisotilastoiminnasta ja seksuaalisista hyväksikäytöistä ei ole tullut esille, poliisin asiakirjassa todetaan.

Uusimmat
MAINOS