Verkkouutiset

HS: Joka kolmas kannattaa naisten asevelvollisuutta

Suurin osa säilyttäisi asevelvollisuuden ennallaan.

Helsingin Sanomien Kantar TNS:ltä tilaamasta ja 3.-16. tammikuuta tehdystä kyselystä selviää, että 31 prosenttia eli vaja kolmannes suomalaisista kannattaisi naisten asevelvollisuutta. Asevelvollisuuden pitäisi ennallaan eli vain miehiä koskevana 42 prosenttia vastaajista.

Naisista 26 prosenttia kannatti asevelvollisuuden laajentamista koskemaan molempia sukupuolia, kun taas miesvastaajien joukossa vastaava osuus oli 36 prosenttia. Asevelvollisuuden säilyttämistä ennallaan kannatti selvimmin keskustan (59 prosenttia) ja kokoomuksen (52 prosenttia) äänestäjät.

Keskimääräistä useampi 50–64-vuotias (36 prosenttia) ja 65 vuotta täyttänyt (41 prosenttia) kannattaa miehiä ja naisia koskevaa yleistä asevelvollisuutta. Alueellisesti nykymuodon säilyttämistä kannatettiin selvimmin Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Eniten naisten asevelvollisuuden kannattajia oli perussuomalaisten (41 prosenttia)  ja sosiaalidemokraattien (36 prosenttia) äänestäjien parissa. Nykymuotoisen asevelvollisuuden korvaaminen yleisellä kansalaispalveluksella sai eniten kannatusta vihreiden (31 prosenttia) ja vasemmistoliiton (30 prosenttia) äänestäjiltä.

Samoin asevelvollisuusarmeijan lakkauttaminen ja korvaaminen ammattiarmeijalla sai myös eniten kannatusta vasemmistoliiton (11 prosenttia) ja vihreiden (10 prosenttia) äänestäjiltä.

Uusimmat
MAINOS