Verkkouutiset

HS: Huumeiden piikitys on arkea ylistetyssä Suomi-nähtävyydessä

Helsingin keskustakirjasto Oodi yrittää ratkoa päihde- ja huumeongelmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi tutkii sunnuntaina Helsingin keskustakirjaston wc-tiloissa sattunutta välikohtausta törkeänä ryöstönä. Tiloista löytyi tapahtuneen jälkeen ruisku ja muovinen lääkkeiden annostelukuppi.

Helsingin Sanomien haastatteleman siivoojan mukaan Oodin wc-tiloissa on usein ”erikoissiivousta vaativia tapauksia” huumeidenkäyttäjien jäljiltä. Kirjastossa on ollut myös uhkailutilanteita.

Oodin arkkitehtuuri- ja muu ratkaisut ovat saanut paljon myös kansainvälistä huomiota ja mainetta.

Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaaran mukaan päihteiden käyttö ja huumeiden piikitys on kirjastossa arkipäivää. Rakennusta turvaa tällä hetkellä kaksi vartijaa, ja myös poliisin läpikulkuja on lisätty.

– Täällä on käynyt välillä poliisipartioita. Mutta se ei riitä ratkaisuksi jokapäiväiseen ongelmaan, kun kukaan ei voi kaikkien vessojen ovilla vahtia, Soininvaara sanoo.

Johtaja ehdottaa erääksi ratkaisuksi huumeiden käyttöhuoneiden perustamista Helsinkiin. Nykyinen lainsäädäntö ei mahdollista huumausaineiden käyttöä kaupungin tiloissa.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt esittää pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle erillislain säätämistä, joka sallisi valvottujen piikityshuoneiden perustamisen.

– Se olisi mukavampi meidän kannalta, niin sitten ei tarvitsisi tulla tänne, Anna-Maria Soininvaara toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)