Verkkouutiset

Kampaviineri. Kuvituskuva. LEIVON LEIPOMO

HS 100000 euron selvityksestä: Uima-altaan talvikäyttöä vaikea ennustaa

Pääkaupungin rahankäyttö ihmetyttää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunki toteutti 100 000 euroa maksavan selvityksen, jossa selvitettiin uimastadionin ympärivuorokautista aukioloa. Asia nostetaan esiin Helsingin Sanomien julkaisemassa kolumnissa.

Selvitys käynnistettiin tammikuussa 2022 ja se valmistui noin 1,5 vuotta myöhemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Sadallatuhannella eurolla saatiin 13-sivuinen selvitys, jonka johtopäätöksenä oli, että talvikäytön kustannuksia on vaikea ennustaa, kolumnin kirjoittaja toteaa.

Kyse on ollut Helsingin kaupungin Omastadi-äänestyksestä, jossa kaupunkilaiset ovat saaneet ehdottaa budjettirahojen käyttöä toivomiinsa kohteisiin. HS:n mukaan menettelyyn liittyy kuitenkin ongelma, sillä kansalaisten toiveiden selvittelyyn voidaan saada upotettua suuriakin summia ilman, että hanke konkreettisesti edes toteutuisi.

Kolumnissa tuodaan esiin myös se, että eri puolilla kaupunkia asuvien kansalaisten toiveet eivät ole toteutuneet tasapuolisesti. Esimerkkinä HS mainitsee, että vuoden 2020 äänestyksessä Töölönlahdelle äänestettiin kirsikkapuita, mutta Mellunkylässä nuoret joutuivat äänestyksen kautta pyytämään, että alueelle saataisiin kierrätyspisteitä huumeneuloille.

Pääkaupungin rahankäyttöä ihmettelee viestipalvelu X:ssä myös ekonomisti Anne Brunila. Käytännössä kalliin selvityksen lopputulemana oli vain toteamus, että talvikäyttöä on vaikea ennustaa.

– Haloo!, Brunila kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)