Verkkouutiset

Hollantilaispoliitikko järjesti islamia loukkaavan piirustuskilpailun

Poliitikko perui kilpailun aiemmin väkivallan uhan vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alankomaalainen, PVV:tä eli Vapauspuoluetta edustava äärioikeistopoliitikko Geert Wilders järjesti uudelleen aiemmin perumansa sarjakuvapiirustuskilpailun, uutisoi hollantilaislehti De Telegraaf. Kilpailun aiheena oli kuvata (loukkaavasti) islamin profeetta Muhammadia.

Kilpailu alkoi Wildersin twiitattua siitä eilen illalla ja päättyi tänä aamuna. Wilders julkaisi Twitter-tilillään kuvan valitsemastaan voittajatyöstä.

Wilders kertoo kilpailun järjestämissyyksi lehden mukaan sen, että ”Pakistanin hallitus kieltäytyy pidättämästä Khadim Hussain Rizvia”.

Rizvi on äärioikeistolaisen islamistipuolue Tehreek-e-Labbaik Pakistanin perustaja.

Wilders yritti järjestää samanlaisen kilpailun myös viime vuonna, mutta peruutti sen. Syynä olivat häneen kohdistettu väkivallan uhka sekä Pakistanin mielenosoitukset.

Islamissa Muhammadin kuvaaminen on perinteisesti ollut kiellettyä. Osa islamin suuntauksista suhtautuu tähän kieltoon kuitenkin suvaitsevaisemmin, uutisoi Ilta-Sanomat vuonna 2015. Muhammadin kasvoja ei kuitenkaan useimmiten kuvata ja ylipäätään profeetan halventava kuvaaminen on loukkaavaa islaminuskoisia kohtaan, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)