Verkkouutiset

Hollanti: Sotilaiden lähettäminen malesialaiskoneelle ei realistista

Hollantilaisarvion mukaan ei ole mahdollista lähettää kansainvälisiä sotilasjoukkoja Itä-Ukrainaan malesialaiskoneen tuhoutumispaikalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntaina Ukrainaan lähetetyt hollantilaiset ja australialaiset poliisit joutuivat peruuttamaan suunnitellun matkansa malesialaiskoneen jäännösten luokse.

Hollannin pääministerin Mark Rutten mukaan kansainvälisten sotilasjoukkojen lähettäminen malesialaiskoneen tuhoutumispaikalle Itä-ukrainaan olisi epärealistista.

Tuhoutumispaikkaa valvovat tällä hetkellä Ukrainan kapinalliset, joita on syytetty matkustajakoneen pudottamisesta ohjuksella.

Viimeisimmissä taisteluissa kapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä Horlivkassa on 13 ihmistä kuollut.

Yhdysvallat on julkistanut kuvia, joiden se sanoo tukevan väitettä, jonka mukaan Venäjän puolelta ammutaan Ukrainaan.

Amerikkalaisten mukaan kuvista voi myös päätellä, että kapinalliset käyttävät Venäjältä saatu raskasta tykistöä.

Venäjä on kiistänyt molemmat syytökset.

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerien John Kerry ja Sergei Lavrov kerrotaan olevan yksimielisiä siitä, että Itä-Ukrainaan pitää saada tulitauko nopeasti.

Ulkoministerit keskustelivat sunnuntaina puhelimitse. Amerikkalaisten mukaan Kerry oli vaatinut Lavrovia keskeyttämään raskaiden aseiden viennin Venäjältä Ukrainaan.

Lähteet: BBC, Yle, France24

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)