Verkkouutiset

Hoitajajärjestöt vaativat koronakorvausta

Tehy ja SuPer vaativat budjettiriihestä hoitajien panoksen korvaamista koronan hoidossa.

Ammattiliittojen mielestä riskialttiista työstä koronan hoidossa ja valmiuslain alaisena on korvattava hoitajille rahallisesti myös Suomessa, kuten on tehty useissa muissa Euroopan maissa.

Hoitajajärjestöt esittivät loppukeväästä yhteisen vetoomuksen koronalisästä valtiovallalle, mutta siihen ei ole vastattu mitään. Hoitajat odottavat nyt kipeästi budjettiriihestä konkreettista kannustinta ja vastaantuloa hallitukselta.

– Onko todella niin, että yhtään rahaa ei löydy tälle vastuuntuntoisesti pandemiaa vastaan taistelevalle ja terveytensä yhä vaarantavalle joukolle. Hoitajat kokevat erittäin epäoikeudenmukaisena sen, että heidän panostaan ei noteerata millään tavoin, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

– Viestit kentältä ovat pitkin kesää kertoneet, että nyt riittää ja ala vaihtuu, koska leipänsä saa vähemmälläkin riskillä ja raatamisella, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen toteaa.

Paavolan ja Rytkösen mukaan hoitotyössä varaudutaan yhä koronariskiin ja tehdään pitkiä kuormittavia työvuoroja raskaissa suojavarusteissa.

– Uusi murhe alkaa olla myös kertynyt hoitovelka ja jonojen purkaminen. Henkilöstön väsymys, kuormitus ja turhautuminen oli totisinta totta jo ennen koronaa. Tilanne on vain pahentunut. Valtiovallan kädenojennus hoitajille koronakorvauksena voisi lykätä ainakin joidenkin alan vaihtamisen suunnitelmia ja luoda uskoa tulevaan, he sanovat.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)