Verkkouutiset

Hillary Clintonin suosion lasku – näitä brutaaleja lukuja on mitattu

Demokraattien presidenttiehdokkaan on löydettävä uusi nousu tämän viikon puoluekokouksesta.

Verkkouutiset on kertonut tässä ja tässä USA:n presidentinvaalitilanteesta, jossa Donald Trump on tällä hetkellä ohittanut Hillary Clintonin.

Washington Post toteaa uutisessaan Neljä brutaalia vaalilukua tervehtii Hillary Clintonia demokraattien puoluekokouksessa, että kyse ei ole vain Trumpin noususta, vaan pitkään jatkuneesta alamäestä ja ”eräistä hyvin huonoista uutisista Hillary Clintonille”.

1) 68 prosenttia amerikkalaisista sanoo, ettei Hillary Clinton ole rehellinen ja luotettava. Kyse on CNN:n kyselystä. Toukokuussa vastaava luku oli 59.

Hillary Clintonia sanoo rehelliseksi ja luotettavaksi 30 prosenttia. Donald Trumpia sanoo rehelliseksi ja luotettavaksi 43 prosenttia.

2) Hillary Clintonin imago ei ole koskaan ollut näin huono. CBS:n kyselyssä hänestä oli myönteinen kuva 31 prosentilla ja kielteinen kuva 56 prosentilla.

CNN:n kyselyssä Clintonista on myönteinen kuva 39 prosentilla. Se on hänen huonoin lukunsa vuoden 1992 jälkeen, jolloin häntä ei tunnettu.

3) Amerikkalaisista 38 prosenttia sanoo, että olisi ”ylpeä” saadessaan Hillary Clintonista presidentin. Vastaava luku toukokuussa oli 55.

4) Lähes puolet demokraattien esivaaliäänestäjistä, 45 prosenttia, haluaisi yhä Bernie Sandersin presidenttiehdokkaaksi.

Hillary Clinton puhuu torstai-iltana Philadelphiassa demokraattien puoluekokouksessa. Maanantai-iltana kokouksessa nähtiin ja kuultiin Telkien taakse -huutoja, joita alun perin huudettiin republikaanien kokouksessa.

Uusimmat
MAINOS