Verkkouutiset

Henna Virkkunen: Tiedustelulaki lisäsi suomalaisten turvallisuutta

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) mielestä on tärkeää, että tiedustelulakien valmistelu aloitetaan mahdollisimman pian.

– Nykyiset toimivaltuudet eivät ole riittävät varhaisen vaiheen uhkien havaitsemiseen. Turvallisuusympäristömme on muuttunut ja se on otettava huomioon myös viranomaisten tarvitsemassa tiedustelutiedossa ja sen menetelmissä, Henna Virkkunen arvioi Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston tilaisuudessa Helsingissä perjantaina.

Hän muistuttaa, että Euroopasta lähteneiden ulkomaisten taistelijoiden määrä on ennätyksellisellä tasolla. Tiedustelulakien säätäminen parantaisi viranomaisten keinoja puuttua ilmiöön ja palaavien taistelijoiden muodostamaan uhkaan.

– Suomen sisäiseen turvallisuuteen vaikuttavat tapahtumat tuhansien kilometrien päässä omilta rajoiltamme, halusimme tai emme. Niihin on syytä varautua ennalta, Virkkunen huomauttaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)