Verkkouutiset

Henna Virkkunen: Taksiuudistus tuo vauhtia markkinoille

Europarlamentaarikon mukaan asiakkaat hyötyvät liikennealan sääntelyn vapauttamisesta ja uudenlaisista palveluista.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok./EPP) mukaan sunnuntaina voimaan astunut liikennepalvelulaki tulee luomaan kasvualustan uusille suomalaisille innovaatioille.

– Asiakkaalle se näkyy ensimmäisenä taksisääntelyn vapauttamisena, mikä tuo muutoksia muun muassa taksimatkojen hinnoitteluun ja aiheuttaa alkuun varmasti myös monenlaista hankaluutta.

– Taustalla on kuitenkin suurempi tavoite: keventää koko liikennealan sääntelyä ja kannustaa näin kehittämään lisää ja parempia palveluita asiakkaiden hyödyksi. Digitalisaation ansiosta tähän on paljon mahdollisuuksia, Virkkunen kirjoittaa Iltalehden blogissaan.

Kyydinvälitysyritys Uber aiheutti viitisen vuotta sitten ryminän Euroopan markkinoilla. Virkkusen mukaan uudenlainen palvelukonsepti osoitti, kuinka vanhentunut ja jähmeä alan sääntely oli myös Suomessa. Myös esimerkiksi Airbnb-palvelun suosio on luonut tarvetta yhteensovittaa lainsäädäntöä entistä laajemmin.

– Jos Eurooppa haluaa olla paikka, joka pärjää digitaalisessa taloudessa, kannustaa innovaatioihin ja investointeihin, myös lainsäädännön täytyy tätä tukea. Sekä EU-tasolla että jokaisessa jäsenmaassa.

– Ennen digitalisaation aikakautta ei suuremmin haitannut, vaikka jokaisessa EU-jäsenmaassa ja niiden eri kaupungeissakin oli vähän erilainen huoneenvuokralaki. Mutta nyt, kun tavoitteena on luoda yhtenäistä EU:n digitaalista sisämarkkinaa, tällainen hajanaisuus tuo aikamoisia esteitä palveluiden kehittämiseen ja kasvattamiseen, Virkkunen toteaa.

Virkkusen mukaan liikennepalvelulain muutos mahdollistaa uusien palvelukonseptien luomisen, josta on hyötyä myös viennin kannalta.

– Uusi lainsäädäntö tuo vauhtia paitsi omille palvelumarkkinoille, luo myös kasvualustan uusille suomalaisille innovaatioille, joita toivottavasti lähdetään rohkeasti viemään myös maailmalle.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS