Verkkouutiset

Henna Virkkunen: Meidän tulee kuulua läntisiin yhteisöihin

Eristäytyminen ja sulkeutuminen ovat jopa uhkia itsenäisyydelle, toteaa kokoomuksen europarlamentaarikko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Euroopan unionin yhteisen puolustuksen tiivistyminen on myönteinen asia. Se ei kuitenkaan merkitse tällä hetkellä tai lähitulevaisuudessa puolustusliittoa, toteaa kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Suurin osa EU:n jäsenmaista on Naton jäseniä. Näin ollen EU:n puolustusyhteistyö voi olla vain Natoa täydentävä, ei sitä korvaava rakenne.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ne seikat, jotka Suomelta ilman Nato-jäsenyyttä puuttuvat, jäävät myös tässä eurooppalaisessa yhteistyössä puuttumaan. Niistä tärkeimpänä Nato-jäsenyyden ydin: turvatakuut.

Virkkusen mukaan Suomen tulisi vahvistaa omaa turvallisuuttaan hakemalla puolustusliiton jäsenyyttä, aivan kuten kokoomus jo vuoden 2006 puoluekokouksessaan jo esitti.

– Meillä on mahdollisuus valita oma suuntamme ja kumppanimme. Itsenäinen Suomi on valinnut tiekseen avoimuuden ja kansainvälisyyden. Meidän tulee kuulua läntisiin yhteisöihin, myös puolustusliitto Natoon.

– Eristäytyminen ja sulkeutuminen ovat jopa uhkia itsenäisyydelle. Voimme menestyä ja kukoistaa vain osana muiden demokraattisten ja vapaiden maiden yhteisöä, Virkkunen sanoo.

Virkkunen puhui Helsingin Kokoomuksen itsenäisyyspäivän juhlassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)