Verkkouutiset

Henna Virkkunen: EU ei korvaa Natoa

Europarlamentaarikko kannattaa kokoomuksen puoluekokouksen linjausta Nato-jäsenyydestä.

Kokoomuksen puoluekokouksessa hyväksytyn ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton mukaan Suomen tulisi hakea Nato-jäsenyyttä jo lähivuosina.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen mukaan linjaus on järkevä, sillä vain Naton 5. artiklan turvatakuut toisivat todellista suojaa Suomelle.

– Tämä on se olennaisin asia, sillä Euroopan unioni ei korvaa Natoa, Virkkunen totesi Verkkouutisille kokoomuksen puoluekokouksessa.

– Muilla mailla ei ole tarvetta siihen, että EU:n turvalauseketta muokattaisiin mihinkään suuntaan. Se sisältää jo velvoitteen auttaa muita jäsenvaltioita, mutta tähän ei ole tarkempaa prosessia. Konfliktitilanteessa neuvoteltaisiin kahdenvälisesti, kuten Ranskan tapauksessa terrori-iskujen jälkeen.

Hän pitää EU:n turvallisuusulottuvuuden kehittämistä sinänsä hyvin myönteisenä asiana. Viime aikoina huomiota on kiinnitetty muun muassa asehankintoihin ja puolustusteollisuuteen.

– Pyrimme myös kehittämään EU-rahoituksella sotilaallisen liikkuvuuden infrastruktuuria. On tärkeää, että kriisitilanteessa sotilasjoukot voivat liikkua jäsenmaiden rajojen yli sujuvammin, Virkkunen sanoi.

– On järkevää olla jatkossakin aktiivisesti mukana eurooppalaisessa yhteistyössä. Sen kehittämistä on pohdittava Suomen etujen kannalta.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS