Verkkouutiset

Heinäluoma: Tietovuotoepäily on hyvä tutkia

Eduskunnan puhemiehen mukaan on tärkeää, että isäntämaasopimuksen tietovuotoepäily tutkitaan. Näyttöä siitä, että vuoto olisi tapahtunut nimenomaan eduskunnasta, ei kuitenkaan hänen mukaansa ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma pitää tärkeänä, että aiemmin tänään uutisoitu tietovuotoepäily tutkitaan. Näyttöä siitä, että vuoto olisi tapahtunut nimenomaan eduskunnasta, ei kuitenkaan ole. Puhemies on saanut puolustusministeriltä selvityksen asiassa.

Tietovuodossa on kyse valiokunnille tarkoitetusta salaisesta muistiosta, jossa käsiteltiin Suomen ja Naton välistä isäntämaasopimusta. Sen epäillään MTV:n mukaan vuotaneen ulkoasiainvaliokunnasta tai puolustusvaliokunnasta. Tutkintapyyntö on valmisteilla puolustusministeriössä.

Eduskunta suhtautuu Heinäluoman mukaan luottamuksellisen tiedon käsittelyyn vakavasti.

”Vastikään keväällä hyväksyttiin päivitetty ohje luottamuksellisen tiedon käsittelystä eduskunnassa. Ohjeet on syytä palauttaa mieleen ja arvioida niiden päivitystarvetta”, tiedotteessa kerrotaan.

Heinäluoma painottaa, että kansalaisia kiinnostavista ulko- ja turvallisuuspoliittisista asioista kannattaa tiedottaa mahdollisimman avoimesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)