Verkkouutiset

Heidi Hautalan edistämästä Venäjä-filmistä julki ”tahallisten valheiden” lista

Magnitski-oikeuskampanjan 50-sivuisessa esittelyssä on linkit 25 todisteeseen filmin valheista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset uutisoi huhtikuun lopulla Euroopan parlamentissa peruutetusta filmin esityksestä. Suurta kohua aiheuttaneen tilaisuuden oli järjestämässä vihreä meppi Heidi Hautala.

Kyse on hänen miesystävänsä Andrei Nekrasovin filmistä. Se kertoo Kremlin version moskovalaisessa vankilassa kuolleesta lakimies Sergei Magnitskista (1972-2009). Filmin useat muutkin esitykset peruutettiin.

Magnitski-kampanja on nyt julkistanut Nekrasovin anti-Magnitski -filmistä oman esittelynsä, jossa käydään läpi filmin ”tarkoituksellisia valheita”.

Magnitski-kampanjan vetäjän Bill Browderin mukaan ”tämä filmi on häpeämätön yritys tuoda Venäjän hallituksen propaganda länteen. Venäjällä korruptoituneet viranomaiset ja rikolliset, jotka Sergei Magnitski paljasti, nauttivat syytesuojaa ja nyt he yrittävät väitetysti itsenäisen filmintekijän avulla välttää vastuuta lännessä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)