Verkkouutiset

Heidi Hautala puoltaa asedirektiiviä: Suomi ei saa jarruttaa

Heidi Hautalan mielestä kertausharjoitukset ja asekunnon ylläpitäminen eivät voi olla vapaaehtoisuuden tai omien aseiden varassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala puoltaa Suomessa paljon kritiikkiä osakseen saanutta asedirektiiviesitystä. Euroopan unionin toimet asekaupan valvonnan vahvistamiseksi ja jäsenmaiden ampuma-aselainsäädännön yhtenäistämiseksi ovat hänen mukaansa tarpeellisia.

– Niiden avulla pystytään paremmin puuttumaan rajat ylittäviin turvallisuusuhkiin, Hautala sanoo mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hautala myöntää, ettei direktiivi varmasti poista kaikkea laitonta asekauppaa EU:ssa. Vähentyminen on hänen mukaansa kuitenkin mahdollista, muun muassa vaikeuttamalla deaktivoitujen aseiden muuttamista takaisin toimintakuntoisiksi.

Suomessa on hänen mukaansa oltu huolissaan siitä, että muutokset voisivat heikentää Suomen maanpuolustuskykyä, jos reserviläistoiminnassa käytettävien sarjatuliaseita muistuttavien puoliautomaattiaseiden hankinta ja hallussapito kiellettäisiin.

– Puolustusvoimien pääesikunta on kuitenkin korostanut, että maanpuolustuskoulutuksessa käytetään nimenomaan Puolustusvoimien aseita.

Sekin on Hautalan mukaan tuotu esiin, etteivät kertausharjoitukset ja asekunnon ylläpitäminen voi olla vapaaehtoisuuden tai omien aseiden varassa.

Hän ihmettelee puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) lausuntoja ettei Suomi voi hyväksyä ehdotusta tai aio panna sitä täytäntöön, vaikka komission esityksen käsittely Euroopan parlamentissa ja neuvostossa ei ole edes alkanut.

– On tärkeää, että direktiivin tavoitteiden etenemistä ei estetä niissä maissa, joissa on halua tiukemmalle sääntelylle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)