Verkkouutiset

”He ovat palauttaneet Suomi-Venäjä-Seuran Kremlin käsikassaraksi”

Venäjään erikoistuneessa suomalaislehdessä suositellaan Russia Today -tv-kanavaa.

Palkittu kääntäjä ja Venäjän-tuntija Jukka Mallinen kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä Venäjän Aika -lehdestä. Se on Suomi-Venäjä-Seuran yhteistyökumppani, jota julkaisee Novomedia.

Jukka Mallinen pahoittelee lehden nimimerkki Vanja-setää. Tämän kirjoituksessa Mallisen sanotaan olevan ”ankaraa Venäjän ja (Vladimir) Putinin kritiikkiä” esittänyt ”räväkän dosentti” Johan Bäckmanin vastapuoli.

”Kohudosentin rinnastaminen minuun tuntuu propagandasodan rumalta tempulta. Olen linkannut ja kommentoinut Facebook-sivulleni uutisia ja kommentteja Venäjästä, Ukrainasta ja koko IVY-alueesta. Tunnustan, että viitekehykseni on rauha, demokratia ja yleismaailmallinen humanismi”, Jukka Mallinen kirjoittaa.

Mallisen mukaan Vanja-setä käyttää neuvostoaikaista mekanismia, jossa uskotellaan kaikkien valehtelevan.

”Vanja käyttää tyypillistä trollien tekniikkaa eli harhauttaa keskustelun sivuraiteelle. …Maanosamme kohtalonhetket psykologisoidaan intohimon purkauksiksi ja kinastelevien kylähullujen naurettaviksi tunnereaktioiksi, psyykkisiksi ellei peräti kardiologisiksi vaivoiksi. …Trolli pyrkii hämmentämään ja hämärtämään – Vanjan tapauksessa totuudellisen vilpittömän keskustelun ja karkean propagandan eron. Kaikki ovat yhtä syyllisiä, hyökkääjän ja uhrin ero sotketaan, kuten nyt Ukrainan kriisissä”, Jukka Mallinen kirjoittaa.

Vanja suosittelee Russia Today -tv-kanavaa, koska se ”ei olekaan avoimen yksipuolinen ja propagandistinen”. Mallisen mukaan jokainen medialukutaitoinen näkee, että juuri sitä se on.

Jukka Mallisen mukaan Suomi-Venäjä-Seuralla oli 1990-luvulla raikas kausi, jolloin monet hänen tuttavansa liittyivät siihen.

”Nyt he ovat pettyneinä eronneet tai eroamassa, koska seuran ex-puheenjohtaja Heikki Talvitie ja nykyinen puheenjohtaja Paula Lehtomäki ovat palauttaneet sen taas Kremlin käsikassaraksi ja kovaääniseksi. Ja me veronmaksajat maksamme tämänkin huvin”, Jukka Mallinen kirjoittaa.

Facebookissa hän viittaa myös Suomi-Venäjä-Seuran uusimpaan julkilausumaan. Siinä vaadittiin Mallisen mukaan pakotteiden poistamista eli autettiin Venäjän aggressiota.

Uusimmat
MAINOS