Verkkouutiset

He ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi

Helsingin kokoomus valitsee uuden ehdokkaan seuraavien viikkojen aikana.

Kokoomuksen pormestariehdokkaaksi nimetty Kirsi Piha ilmoitti lauantai-iltana luopuvansa ehdokkuudestaan. Uusi pormestariehdokas on valittava seuraavan muutaman viikon aikana.

Ehdokkaaksi lähtemistä harkitsevat tällä hetkellä Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov, apulaispormestari Pia Pakarinen, kaupunginvaltuutetut Otto Meri ja Laura Rissanen.

Sazonov kertoo Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä, että tilanteen nopea muuttuminen on saanut hänet harkitsemaan ehdokkuutta.

– Olen saanut luottamuksen toimia valtuustoryhmämme ja kaupunginhallitusryhmämme puheenjohtajana. Tässä roolista käsin ja muuttuneessa tilanteessa koen myös itse velvollisuudeksi vakavasti harkita pormestariehdokkuutta, Sazonov sanoo Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä.

Sazonov kertoo myös toivovansa, että aiemmin esillä olleet kokeneet kokoomuspoliitikot kuten Sari Sarkomaa, Juhana Vartiainen ja Pia Pakarinen käyvät osaltaan saman harkinnan.

Pakarinen toteaa, ettei ehdokkuutta voi sulkea pois.

– Tässä tilanteessa kukaan meistä ei luonnollisestikaan voi kategorisesti sanoa ei, Pakarinen vastaa.

Kaupunginvaltuutettu ja lakimies Otto Meri kertoo niin ikään saaneensa yhteydenottoja ehdolle lähtemisestä.

– Olen saanut lukuisia pyyntöjä lähteä pormestariehdokkaaksi. Jo yksistään tämän takia koen velvollisuudeksi harkita asiaa, Meri kertoo Twitterissä.

– Helsingin Kokoomus tarvitsee ehdokkaan, joka kykenee yhdistämään. Ei erottamaan. Nyt on vakavan harkinnan paikka.

Kahdeksan vuotta kaupunginhallituksessa ja kuusi vuotta kokoomuksen ryhmäjohdossa ollut Rissanen kertoo Sazonovin tapaan myös toivovansa, että ehdolle lähtisi joko Pia Pakarinen, Sari Sarkomaa ja Juhana Vartiainen. Hän ei sulje myöskään omaa ehdokkuuttaan pois.

– Olen samaa mieltä, heistä jokainen olisi hyvä. Ja kuten Daniel, lupaan minäkin harkita. Ainakin yön yli, Rissanen sanoo Facebook-päivityksessään.

Uusimmat
MAINOS