Verkkouutiset

Vasemmalta RKP:n Eva Biaudet, Hanna Seppä ja Sandra Bergqvist Säätytalon "maahanmuuttopöydässä". Valtioneuvoston kanslia

He edustavat RKP:ta maahanmuuton pöydässä

Kolmen neuvottelijan ryhmä katsoo, ettei heitä ehditty vielä kuulla riittävästi hallitusneuvotteluissa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi lauantaina iltapäivällä, että puolue on halukas jatkamaan hallitusneuvotteluja. Eduskuntaryhmän nelituntisen kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden pitäneen Henrikssonin mukaan RKP hyväksyy Säätytalolla tehdyt ilmastolinjaukset, mutta haluaisi vielä pieniä muutoksia maahanmuuton linjauksiin.

Henrikssonin mukaan RKP:n neuvottelijat maahanmuuttoryhmässä kokivat, ettei heitä ole kuultu tarpeeksi ja neuvottelut jäivät puolitiehen. Henriksson korosti kuitenkin heidän ymmärtävän tilanteen vakavuuden ja haluavan jatkaa.

Keitä ovat RKP:n edustajat tuossa maahanmuuttoryhmässä?

Kyse on hallitusneuvotteluiden reformipöydästä 8. Pöydän nimi on ”Turvallinen ja kriisinkestävä oikeusvaltio”.

Pöydässä neuvottelijoita on kaikkiaan 12, jokaisella osaa ottavalla puolueella kolme. RKP:n edustajat ovat kansanedustaja Eva Biaudet, eduskuntaryhmän pääsihteeri Hanna Seppä (sihteeri) ja kansanedustaja Sandra Bergqvist.

Muut pöydän jäsenet ovat Antti Häkkänen (puheenjohtaja, kok.), Heikki Vestman (kok.), Dani Niskanen (sihteeri, kok.), Mari Rantanen (ps.), Leena Meri (ps.), Mikael Lith (sihteeri, ps.), Marjo Anttoora (kd.), Johanna Stenberg (kd.) ja Tomi Kuosmanen (kd.).

Säätytalon ”maahanmuuttopöydässä” vasemmalta PS:n Leena Meri, PS:n Mikael Lith, PS:n Mari Rantanen, KD:n Marjo Anttoora ja KD:n Tomi Kuosmanen. Valtioneuvoston kanslia
Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)