Verkkouutiset

Harry Potteria lukeneesta teinistä ISIS-morsiameksi: hän värvää tyttöjä jihadisteiksi

Aqsa Mahmood on nyt 20-vuotias Islamilaisen valtion puhenainen.

CNN kertoo 19-vuotiaana kotoaan Skotlannin Glasgowsta lähteneen Aqsa Mahmoodin tarinan. Hänen uskotaan värvänneen Twitterissä kolme teinityttöä, jotka lähtivät Britanniasta ISIS:n riveihin.

Nuorempana Aqsa Mahmood luki Harry Potteria ja Nälkäpeliä, kuunteli Coldplayta, oli ystävällinen eikä voinut sietää huutoa. Hänen vanhempansa sanovat tyttären olleen paras mahdollinen tytär.

Pakistanilaisperheen tytär alkoi seurata Syyriassa leimahtanutta sisällissotaa ja lukea Koraania.

Marraskuussa 2013 hän poistui kotoaan ilmoittamatta ja matkusti Aleppoon. Hän avioitui Syyriassa.

Nyt nainen puhuu sosiaalisessa mediassa terroristiryhmän ideologian puolesta, on kertonut vanhemmilleen heidän tapaavan tuomiopäivänä ja kannustaa hyökkäyksiin länttä vastaan. Hän poseeraa teloituskuvissa ja AK-47 -kiväärin kanssa.

Aqsa kehottaa olemaan luja ISIS:n puolesta, koska palkkioita on luvassa paljon. Hän selittää ISIS:n haluavan ghanimahin, joka tarkoittaa 600-luvun alussa vankien, aseiden ja muun hyödyllisen ottamista taistelussa voitetuilta. Uskolliset saavat hänen mukaansa Allahilta ja kalifaatilta ilmaisen talon sähköllä ja vedellä. ”Tulevassa elämässä koittaa vielä ISOMPI palkinto”.

– Perhe jonka saat vaihtokaupassa jättäessäsi edellisen, on kuin helmi verrattuna kuoriin jotka heitit meren vaahtoihin, hän kirjoittaa.

Tutkijat ovat seuranneet nuoren naisen toimintaa sosiaalisessa mediassa kuukausien ajan. Hänen tästä löytyvän Tumblr-bloginsa sanotaan olevan toisaalta täysin teinimäinen, toisaalta kovan luokan omistautuneen fanaatikon kirjoituksia.

Blogissa houkutellaan nuoria liittymään ISIS:iin ja selvitetään käytännön tapoja asian toteuttamiseksi ja matkustamiseen. Sivuilla on Syyrian presidentti Bashar al-Assadia pilkkaavia kuvia, kuvia vammautuneista lapsista, kuvia islamilaisista taistelijoista ja Anonymous-kollektiivin Guy Fawkes -maski.

Aqsan perhe julkisti äskettäin tiedotteen.

”Olet häpeäksi perheellesi ja Skotlannin ihmisille. Tekosi ovat kieroutuneita ja pahuuden vääristymiä Islamista. Tapat perheesi joka päivä teoillasi. Jos rakastat meitä, pyydämme sinua lopettamaan”, perhe totesi.

Uusimmat
MAINOS